Δρομοι...

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image

Transamazônica: Το έργο κατασκευης του BR-230 ξεκίνησε το 1970,με τον φιλόδοξο στόχο να είναι η «εθνική οδός ολοκλήρωσης»,υπό τον στρατηγό Médici, και εγκαινιάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1972.Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στη Βραζιλία.. Το αρχικό έργο ήταν να κατασκευαστεί ένας δρόμος που συνέδεε το Cabedelo, στην Paraíba, με τη συνοριακή πόλη Benjamin Constant, στο Amazonas, και από εκεί θα περνούσε από το Περού και τον Ισημερινό στον Ειρηνικό, για να μεταφέρει τη βραζιλιάνικη παραγωγή. Ο δρόμος δεν έφτασε ποτέ εκεί. Η τελική στάση είναι στη Λαμπρέα, στο Amazonas.
Με μήκος 4.223 χιλιόμετρα άσφαλτος, λάσπη και ζούγκλα, το Transamazônica είναι ένας από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους στον κόσμο. Διασχίζει επτά πολιτείες (Paraíba, Ceará, Maranhão, Tocantins, Piauí, Pará και Amazonas), διασχίζει 63 δήμους και διέρχεται από τρία οικοσυστήματα. Η κυκλοφορία είναι δύσκολη, ειδικά την περίοδο των βροχών (Οκτώβριος έως Μάρτιος).
Οι γενοκτονίες και η αποψίλωση των δασών σε περιοχές κοντά στην εθνική οδό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που προκληθηκε από την κατασκευή του, και επικρίνονται έντονα από αυτόχθονες πληθυσμούς και περιβαλλοντολόγους.
Η κατασκευή δρόμων και αυτοκινητοδρόμων αναγνωρίζεται ως μία από τις κύριες άμεσες αιτίες αποψίλωσης στη Βραζιλία, καθώς και η διευκόλυνση της μεταφοράς παράνομου ξύλου, αρπαγής γης και εξόρυξης. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν πώς οι δρόμοι αυξάνουν την αποψίλωση των δασών. Οι κάθετοι δρόμοι πρόσβασης στο BR-230 επιτρέπουν τη βαθιά διείσδυση στα τοπικά δάση.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι ένας πλήρως ασφαλτοστρωμένος αυτοκινητόδρομος μήκους 5200 χιλιομέτρων. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια τροποποιήθηκαν λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής και της οικονομικής κρίσης της Βραζιλίας στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ήταν πολύ δύσκολη λόγω της απομακρυσμένης περιοχής. Οι εργαζόμενοι που χτίζαν το δρόμο ήταν συχνά απομονωμένοι και χωρίς επικοινωνία. Περιστασιακές επισκέψεις σε κοντινές πόλεις παρείχαν τη μοναδική εξωτερική επαφή.
Η πρόσβαση στα εργοτάξια πραγματοποιήθηκε κυρίως με μικρά αεροπλάνα χρησιμοποιώντας προσωρινά αεροδρόμια και σκάφη.

Image

Image

Image

Image

Image

ImageΧαρτης
https://goo.gl/maps/dUbd8UgR2rfcy5AU6


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image


O Eyre Highway,είναι ένας αυτοκινητόδρομος 1.660 χιλιομέτρων, που συνδέει τη Δυτική Αυστραλία με τη Νότια Αυστραλία μέσω της πεδιάδας Nullarbor. Υπογράφεται ως Εθνική Οδός 1 και Α1, αποτελεί μέρος της Εθνικής Οδού 1 και του δικτύου Εθνικής Εθνικής Οδού της Αυστραλίας που συνδέει το Περθ και την Αδελαΐδα.
Πηρε το ονομα του από τον εξερευνητή Edward John Eyre, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε το Nullarbor από τη ξηρά, το 1840-1841. Το Eyre Highway εκτείνεται από το Norseman στη Δυτική Αυστραλία, πέρα ​​από την Eucla, μέχρι τα κρατικά σύνορα. Συνεχίζοντας στην πόλη Ceduna της Νότιας Αυστραλίας, στη συνέχεια διασχίζει την κορυφή της χερσονήσου Eyre πριν φτάσει στο Port Augusta.
Ο αυτοκινητόδρομος κατασκευάστηκε μεταξύ Ιουλίου 1941 και Ιουνίου 1942 και αρχικά ονομαζόταν Forrest Highway.
Μεταξύ Balladonia και Caiguna, ο δρόμος εκτείνεται για 145,6 χιλιόμετρα χωρίς στροφή. Αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου, κοινώς γνωστό ως "90 μίλια ευθεία", θεωρείται ως ο μεγαλύτερος ίσιος δρόμος στην Αυστραλία και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.
Ο αυτοκινητόδρομος Eyre είναι ένας μακρύς και μοναχικός δρόμος. Ενώ στην Ανατολή μπορείτε να βρείτε μερικές πόλεις, το δυτικό τμήμα είναι σχεδόν χωρίς ζωή. Λόγω της μοναξιάς του, ορισμένα τμήματα του δρόμου λειτουργούν ως αεροδρόμια έκτακτης ανάγκης για την υπηρεσία Royal Flying Doctor Service για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οχημάτων που ταξιδεύουν.
Αυτη η μοναχικοτητα επιδρα στην κόπωση του οδηγού, και προκαλει υψηλή συχνότητα θανάτων και ατυχημάτων. Για να το αποφύγετε,
σε ορισμένες τοποθεσίες έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για να δώσουν δωρεάν καφέ για να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να κάνουν ένα διάλειμμα ή να ξεκουραστούν σε μεγάλα ταξίδια.
Η άγρια ​​φύση στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει καγκουρό και καμήλες, είναι γνωστό ότι προκαλεί σοβαρές ζημιές στα αυτοκίνητα. Η αυγή και το σούρουπο είναι οι πιο επικίνδυνες στιγμές για οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο Eyre, καθώς τα ζώα προσπαθούν συχνά να διασχίσουν το δρόμο.
Σε αυτό το ταξίδι υπάρχουν πολλά να δείτε, συμπεριλαμβανομένων των εκπληκτικών θαλάσσιων βράχων του Great Australian Bight, τα οποία είναι μια μικρή παράκαμψη νότια του αυτοκινητόδρομου.Το Eyre Highway είναι γεμάτο με ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων των εκπληκτικών ευκαλύπτων των μεγάλων δυτικών δασών, ενός τηλεγραφικού σταθμού και ενός παρατηρητηρίου πουλιών.


Image

Image

Image

Image

“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image

Ο US Route 66 ή US Highway 66, είναι η πεμπτουσια του αμερικανικου οδικου ταξιδιου. Κανένας άλλος δρόμος δεν έχει συλλάβει τη φαντασία και την ουσία του αμερικανικού πνεύματος. Έχει εμπνεύσει μουσικούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς, από την κλασική λογοτεχνία (John Steinbeck’s The Grapes of Wrath) έως και σε βιντεοπαιχνίδι (Grand Theft Auto). Το soundtrack του αυτοκινητόδρομου, (Get Your Kicks on) Route 66, που γράφτηκε το 1946 από τον Bobby Troup και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Nat King Cole, έχει εκτελεστει από περισσότερους από 50 μουσικούς.
Το 1926, ο δρόμος 3.940 χλμ σχεδιάστηκε για να συνδεσει το Σικάγο, το Ιλλινόις, το Μισσούρι, το Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Τέξας, το Νέου Μεξικού και την Αριζόνα πριν τερματιστεί στη Σάντα Μόνικα στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, διασχίζοντας οκτώ πολιτείες και τρεις ζώνες ώρας!
Ηταν ο πρώτος αυτοκινητόδρομος που ήταν πλήρως ασφαλτοστρωμένος το 1938.
Τον χρησιμοποιησαν πολλες οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και του Dust Bowl, με λίγους πόρους και λίγη ελπίδα, κινήθηκαν δυτικά στη Διαδρομή 66 για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Αυτός ο «δρόμος των ονείρων», που συμβολίζει ένα μονοπάτι για ευκολότερες εποχές, ήταν ένας από τους μοναδικούς αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ που σχεδιάστηκαν διαγώνια.
Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η διαδρομή 66 έγινε η βασική μεταφορική γραμμμή για την μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού, μιας και πολλές πολεμικές εγκαταστάσεις βρισκόντουσαν στην Καλιφόρνια. Μεταπολεμικά έγινε ο δημοφιλής δρόμος που οδηγούσε στο Λος Άντζελες, περνώντας μέσα από ατέλειωτες ποικιλόμορφες εκτάσεις, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον ταξιδευτή να δει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αμερικανικής γης.Στη δεκαετία του '50 γνωρισε ωστοσο την μεγαλυτερη ανθιση του,καθως πολυς κοσμος απο την ενδοχωρα εσπευσε να βρει το Αμερικανικο ονειρο στις δυτικες ακτες. Έτσι η δημοτικότητα της διαδρομής έγινε και το πρώτο έναυσμα ώστε να ξεκινήσει η εμπορική εκμετάλλευση του δρόμου, με την δημιουργία καταλυμάτων, τουριστικών μαγαζιών και αμέτρητων επιχειρήσεων εστίασης. Η ιερή διαδρομή των απανταχού αμερικανών τσοπεράδων και εν γένει μοτοσυκλετιστών, θεωρείται ότι σηματοδότησε την απαρχή της βιομηχανίας του fast food στην Αμερική, μιας και η ιδέα του γρήγορου φαγητού για οδηγούς και ταξιδευτές φαινόταν πως θα ήταν ξεκάθαρη επιτυχία.
Μέχρι το 1970, σχεδόν όλα τα τμήματα της αρχικής διαδρομής 66 παρακάμπτονταν από έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων.
Σημερα ο δρομος δεν χρησιμοποιηται,καθως τον παρακαπτουν.
Μόνο το 85% του δρόμου έχει επιβιώσει, αλλά το πνεύμα του συνεχίζεται. Κατά την τελευταία δεκαετία, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου των ΗΠΑ κινητοποίησαν τις προσπάθειές τους και παρείχαν επιχορηγήσεις για την προστασία και τη διατήρηση όσων απομένουν. Η ζωή διεισδύει ξανά στη Διαδρομή 66 και οι άνθρωποι έρχονται από όλο τον κόσμο για να γευτουν το πνευμα του.
Στην πορεία θα συναντήσει κανείς το «διαβόητο» νεκροταφείο των Κάντιλακ στο Τέξας- θα τις βρει μισοθαμμένες στο έδαφος και βαμμένες σε διάφορα χρώματα-, μπορεί να περάσει ένα βράδυ σε κάποιο από τα δύο εναπομείναντα Wigwam ξενοδοχεία που κάθε «δωμάτιο» τους είναι σαν σκηνή ινδιάνων, να περιπλανηθεί στην περίφημη «βαμμένη έρημο» που, είναι βέβαιο, θα πάρει την ανάσα του ταξιδιώτη και θα την τεμαχίσει σε πολλά, άυλα κομμάτια, να φτάσει στο θρυλικό, φυσικά, Grand Canyon ή να καταλήξει στα πασίγνωστα καζίνο του Λας Βέγκας, όπου και θα σε απαλλάξουν από τα περιττά χρήματα.Τα ετοιμόρροπα πρατήρια βενζίνης αποτελούν οπτική μαχαιριά στο λαμπερό παρελθόν της διαδρομής, όπως και οι «θνησιμαίες» πινακίδες νέον που μοιάζουν να σφιχταγκαλιάζουν πένθιμα ιστορικά μοτέλ σαν το Blue Shadow.Πώς μπορείς, αλήθεια, να «σκοτώσεις» έναν προορισμό;
Είναι το ταξίδι μιας ζωής.

Image

Image

Image

Image

Image“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image

O Trans-Sahara Highway,γνωστός ως TSH,έχει μήκος 4.506 χιλιόμετρα και περνά μόνο από τρεις χώρες: Περίπου ο μισός αυτοκινητόδρομος, πάνω από 2.300 χιλιόμετρα, βρίσκεται στην Αλγερία,Ο Νίγηρας έχει 985 χλμ.,και τα 1.200 χιλιόμετρα της εθνικής οδού που βρίσκεται στη Νιγηρία.
Η Trans-Sahara Highway είναι μια από τις παλαιότερες διακρατικές εθνικές οδούς στην Αφρική και μία από τις πιο ολοκληρωμένες, με την κατασκευή τμημάτων στη Σαχάρα να ξεκινουν από τη δεκαετία του 1970.
Eίναι ένας από τους πιο βάναυσους δρόμους στον κόσμο. Αν και περίπου το 85% του δρόμου είναι πλέον ασφαλτοστρωμένο, υπάρχουν ακόμα αρκετά χιλιόμετρα από αυτόν στην άμμο.Ο δρόμος συνδέει το Αλγέρι στην Αλγερία με το Λάγος στη Νιγηρία.
Παρόλο που μαστίζεται από κινδύνους ασφαλείας σε ορισμένα τμήματα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι oτι οι οδηγοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα από τα πιο έντονα σκληρά περιβάλλοντα του κόσμου.Την ερημο Σαχαρα,που ωστοσο ειναι απο μονη της αξιοθεατο,κατι που ελκυει τους λάτρεις της περιπέτειας να λαχταρούν να ταξιδεύουν αυτή τη διαδρομή.
Συνδυάστε τις θερμοκρασίες που αυξάνονται έως και 50 ° C και τις συχνες αμμοθύελλες, τόσο δυνατές, που ο δρόμος είναι μερικές φορές αβάσιμος και σύντομα θα δείτε γιατί ο Trans-Sahara Highway θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες διαδρομες στον κόσμο.
Πρεπει να ειναι πολυ καλα προετοιμασμενος καποιος για να κανει την διαδρομη αυτη.
Ο αυτοκινητόδρομος διέρχεται από ερημικές περιοχές για αυτο τα καυσιμα και το νερο ειναι ανεπαρκη σε μεγάλο μέρος της διαδρομής,και θα πρέπει να εχετε αυτάρκεια σε προμήθειες και εξοπλισμό.
Επισης συστηνεται και η καλη μηχανικη γνωση σε περιπτωση μηχανικης βλαβης!
Θα πρέπει επίσης να περάσετε από πολλά γραφεια για να λάβετε τα έγγραφα και τις θεωρήσεις που απαιτούνται για αυτού του είδους την αποστολή. Όποιος σκέφτεται ένα ταξίδι εδώ θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι ταξιδιώτες με το δικό τους όχημα υποχρεούνται από τον αλγερινό νόμο να προσλάβουν τοπική συνοδεία στη Νότια Αλγερία και ότι τα σύνορα Αλγερίας-Νίγηρα είναι συχνά κλειστά λόγω αστάθειας στο βόρειο Νίγηρα.
Σημερα υπαρχουν αυτοκινητοδρομοι που συνδεουν την αρχικη διαδρομη με την Τυνησία, το Μάλι και το Τσαντ,προσθετοντας επιπλέον 3.600 χλμ. και θεωρούνται ως αναπόσπαστο μέρος της εθνικής οδού Trans-Sahara.

Image

Image

Image

Image

ImageΧαρτης
https://goo.gl/maps/dppoSN97x4EgrEn9A


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image

Η Pan-American Highway είναι ένα δίκτυο δρόμων που καλύπτει σχεδόν 30.000 χιλιόμετρα από τη Βόρεια Αμερική έως τη Νότια Αμερική. Λέγεται ότι είναι ο μακρύτερος δρόμος στη Γη.Η ιδέα του Παναμερικανικού Αυτοκινητοδρόμου προέκυψε στην πέμπτη Διεθνή Διάσκεψη των αμερικανικών κρατών το 1923, όπου σχεδιαστηκε αρχικά ως ενιαία διαδρομή.
Ο Aμερικανός συγγραφές, Jake Silverstein, περιέγραψε τον Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο σαν «ένα σύστημα τόσο μεγάλο, τόσο ανολοκλήρωτο και τόσο μπερδεμένο που δεν αποτελεί τόσο ένα δρόμο, όσο μια ιδέα του ίδιου του παναμερικανισμού».
Η Μητέρα όλων των οδικών εκδρομών ξεκινά στον Κόλπο Prudhoe της Αλάσκας και εκτείνεται μέχρι την άκρη της Αργεντινής στην Ushuaia (Tierra de Fuego) στις χαμηλότερες περιοχές της Νότιας Αμερικής. Ο αυτοκινητόδρομος διασχίζει 14 χώρες. Το βόρειο τμήμα του δρόμου περνά από τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και τον Παναμά. Το νότιο τμήμα διασχίζει Σουρινάμ, Γουιάνα, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Κολομβία, Ισημερινός, Περού, Χιλή, Αργεντινή, Βολιβία, Παραγουάη και Ουρουγουάη. Κανένας δρόμος στις Η.Π.Α. ή στον Καναδά δεν έχει οριστεί επισήμως ως ο Παν-Αμερικανικός αυτοκινητόδρομος.
Η σύνδεση από τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική μπορεί να γίνει με οχημα,εκτος από το Darien Gap,στα σύνορα μεταξύ Παναμά και Κολομβίας, το οποίο αποτελείται από ανεπτυγμένο βάλτο και αδιαπέραστο τροπικό δάσος που κατοικείται από αυτόχθονες φυλές, κολομβιανές αντάρτες και μια σειρά εξωτικών άγριων ​​ζωων, όπου είναι απαραίτητο να πάρετε πλοίο.Αυτος ειναι και ο λογος αμφισβητισης ως ο μακρυτερος δρομος στον κοσμο.Πολλοί αντιτάσσονται στην ολοκλήρωση της μερίδας Dariιn του Αυτοκινητοδρόμου, για ποικίλους λόγους: για να προστατευθεί το τροπικό δάσος, να περιοριστεί η εξάπλωση τροπικών ασθενειών, για την προστασία των οικονομικών πόρων των γηγενών λαών στην περιοχή και για να αποτραπεί η είσοδος του αφθώδους πυρετού στη Βόρεια Αμερική.

Ο δρόμος δεν ταξιδεύεται συχνά στο σύνολό του. Το ταξίδι προσφέρει το πιο ποικίλο τοπίο στον πλανήτη. Η οδήγηση της Pan American Highway είναι πιθανώς η πιο δημοφιλής χερσαία διαδρομή στον κόσμο. Το απόλυτο οδικό ταξίδι κορυφώνεται στα 3.451 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Cerro de la Muerte, το οποίο θεωρείται το υψηλότερο σημείο του δρόμου.
Τα διάσημα τμήματα του Παναμερικανικού Αυτοκινητοδρόμου περιλαμβάνουν τον Αυτοκινητόδρομο της Αλάσκας και τον Διαμερικανικό Αυτοκινητόδρομο, που είναι το τμήμα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και του καναλιού του Παναμά. Αυτό το μέρος είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ των αμερικανικών τουριστών που οδηγούν προς το Μεξικό.
Το ταξίδι είναι μια πραγματική περιπέτεια και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Υψηλές θερμοκρασίες, κατολισθήσεις, απότομες πτώσεις, ζώα στο δρόμο και αδιάβατα τμήματα κατά τη διάρκεια της βροχινης περιόδου. Λόγω των ακραίων χειμώνων, συνιστάται να αποφεύγετε το χειμώνα στα βόρεια και νότια άκρα του ταξιδιού. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι το ταξίδι ολοκληρώνεται συχνά σε ενάμισι περίπου χρόνο. Προσπαθήστε να αποφύγετε περιοχές όπου λειτουργούν τα καρτέλ. Ακολουθήστε τις συμβουλές για την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, όπως τα άγρια ζώα, τα δάση, οι βάλτοι και μπορεί να υπάρχουν επικίνδυνοι εγκληματίες που κρύβονται στα δάση ή τους βάλτους. Ο αυτοκινητόδρομος διέρχεται από πολλά διαφορετικά κλίματα και οικολογικούς τύπους, από πυκνές ζούγκλες, έως ξηρές ερήμους, μερικές από τις οποίες είναι προς διασχηση, μόνο κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, και σε πολλές περιοχές η οδήγηση είναι περιστασιακά επικίνδυνη. Το τοπίο δοκιμάζει πραγματικά τις ικανότητες των οδηγών, καθώς ο δρόμος διασχίζει βουνά, ζούγκλες, ερήμους και παγετώνες.
Το 2003, ο αναβάτης μακρινών αποστάσεων, Kevin Sanders, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη διάσχιση του Παναμερικανικού Αυτοκινητόδρομου με μοτοσυκλέτα. Χρειάστηκε 34 μέρες!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Το παρακατω βιντεο εξηγει γιατι ο Παναμερικαν δεν ειναι ο μακρυτερος δρομος στον κοσμο και μας παρουσιαζει τον μακρυτερο που συνδεει την Ευρωπη με την Ασια.“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image

O ROUTE 1Ring Road,ειναι ενας δρομος 1332 χλμ,που ολοκληρώθηκε το 1974,και κανει τον γυρο της Ισλανδιας.
Ο δρόμος είναι σχεδόν πλήρως ασφαλτοστρωμένος με ένα μόνο εναπομένον τμήμα χωματοδρομου, στις ακτές του φιόρδ Berufjörður στην Ανατολική Ισλανδία, μεταξύ των πόλεων Djúpivogur και Breiðdalsvík.
Ένα οδικό ταξίδι περιπέτειας και εκπλήξεων, τρέχει ολόκληρη τη χώρα και συνδέει τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Ρέικιαβικ, της πρωτεύουσας της χώρας. Είναι η πιο διαδεδομένη διαδρομή γύρω από την Ισλανδία,καθως είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσετε τα εκπληκτικά όμορφα και φυσικά θαύματα της Ισλανδίας.
Καλυτερη εποχη για επισκεψη ειναι το καλοκαιρι.
Η οδηγηση αξίζει σίγουρα τον κόπο. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ευκαιρίες για φωτογραφίες. Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή!
Αυτό το εκπληκτικό ταξίδι περνάει από απομακρυσμένες παγετώδεις πεδιάδες και ξεπερασμένες εκτάσεις λάβας, πάνω από στενές ξύλινες γέφυρες, κινειτε κατά μήκος απότομων γκρεμων,περναει απο φιόρδ, αποτομα βουνά και παρελθόντα γοητευτικές πόλεις με προφανή ονόματα (Kirkjubæjarklaustur) και ούτω καθεξής.
Η περιφερειακή οδός είναι ανοιχτή όλο το χρόνο, αλλά ορισμένα μέρη δεν παραμένουν ανοιχτά το χειμώνα. Μην ταξιδεύετε αυτό το πέρασμα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Χιονοστιβάδες, βαριές χιονοπτώσεις και κατολισθήσεις μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω των συχνών κηλίδων πάγου. Το Akureyri προς το Egilsstaðir θεωρείται ως το πιο απομακρυσμένο τμήμα της περιφερειακής οδού και συνήθως κλειστό μερικές φορές το χειμώνα.
Το χειμώνα, οι παγωμένοι δρόμοι μπορούν να κάνουν τα ταξίδια επικίνδυνα. Ορισμένοι από τους άσφαλτους και τους παράπλευρους δρόμους, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να είναι κλειστοί λόγω των χιονοπτώσεων (ή της ηφαιστειακής δραστηριότητας).
H διαμονη δεν θα σας προβληματισει,καθως Κάμπινγκ μπορούν εύκολα να βρεθούν κατά μήκος του δρόμου, είτε δίπλα του είτε με μια μικρή παράκαμψη.Το ελευθερο εχει απαγορευθει.Επισης ξενωνες και καταλληματα υπαρχουν στα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα και πόλεις.


Image

Image

Image

Image

Image

“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η Νέα Ζηλανδία ειναι για οδικά ταξίδια. Και αν ένας δρόμος ξεπερνά τα πάντα, είναι αναμφίβολα ο Milford Road, ή State Highway 94.
Ο δρομος δωθηκε στην κυκλοφορια το 1953 και αποτελειται απο 120 χιλιόμετρα γεματα εκπληκτικά βουνά, παρθένα δάση, άγριες λίμνες και θέα να γεμιζει το ματι,Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία εν μέρει λόγω των πανέμορφων, νατουραλιστικών απόψεών του, που συλλαμβάνονται στο Milford Road στη μέση των νότιων Άλπεων. Σκεφτείτε δυνατούς βράχους, χιονισμένες κορυφές, καταρράκτες και δέντρα φτέρης πυ συνθετουν το σκηνικο.
Ξεκιναει απο το Te Anau, περναει στα απροσδιόριστα βουνά της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, Te Wāhipounamu, πάνω από δυόμισι εκατομμύρια εκτάρια απίστευτων τοπίων και εθνικών πάρκων, η Milford Road είναι η μόνη οδική πρόσβαση στο απίστευτο Milford Sound.
Ωστόσο, ο "Milford Road" είναι επίσης ένας από τους πιο επικίνδυνους δημόσιους δρόμους στη Νέα Ζηλανδία, με ποσοστά σύγκρουσης-τραυματισμών περίπου 65% υψηλότερα από το υπόλοιπο δίκτυο της Νέας Ζηλανδίας και ποσοστό θνησιμότητας σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου.
Ο δρόμος αγκαλιάζει την ακτή της λίμνης Te Anau για περίπου 29 χλμ., Περνώντας την άκρη του εθνικού πάρκου Fiordland μέχρι να φτάσει στο Te Anau Downs. Από το Te Anau Downs, ο δρόμος στρίβει δεξιά και ενώνει την κοιλάδα Eglinton. Στη συνέχεια, εισέρχεται στο εθνικό πάρκο (45 χιλιόμετρα βόρεια του Te Anau) και εκτείνεται παράλληλα με τη δεξιά πλευρά του ποταμού Eglinton για 33 χιλιόμετρα ενώ διέρχεται από το Knobs Flat. Ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στις λίμνες Mirror στη βόρεια πλευρά είναι ένα δημοφιλές σημείο στάσης για τουριστικά λεωφορεία, καθώς βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ Te Anau και Milford Sound.
Περναει απο τις ακτές της λίμνης Gunn και της λίμνης Fergus και την κοιλαδα του Hollyford.
Ο δρόμος ανεβαίνει σταθερά την κοιλάδα, και περιβάλλεται από τα καθαρά βράχια των πανύψηλων βουνών γύρω του. Αυτό το σημείο, στην ανατολική πύλη του Homer Tunnel είναι το υψηλότερο σημείο της Milford Road στα 945 μέτρα.Αν και η σήραγγα είναι αρκετά μεγάλη με μήκος 1.270 μέτρα καμε πλατος για δύο λωρίδες, τα φανάρια ελέγχουν την κίνηση προς μία κατεύθυνση κάθε φορά κατά την περίοδο αιχμής των καλοκαιρινών μηνών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις έως και 20 λεπτά.
Στην αλλη πλευρά της σήραγγας, ο δρόμος αναδύεται στην κορυφη της κοιλάδας Cleddau, μια κοιλάδα σχήματος U που χαρακτηρίζει τις κοιλάδες και τα fiords της δυτικής ακτής του Fiordland. Αφού κατέβηκε απότομα μέσω τριών στροφών φουρκέτας, ο δρόμος ακολουθεί την κοιλάδα για τα τελευταία 16 χιλιόμετρα μέχρι τη στάθμη της θάλασσας στο Milford Sound, περνώντας έναν τελευταίο χώρο στάθμευσης στο Chasm κατά μήκος της διαδρομής. Στο τέλος του δρόμου στο Milford Sound, παρέχεται δημόσιος χώρος στάθμευσης για περισσότερα από 300 οχήματα, καθώς και χώρος στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία στον τερματικό σταθμό επισκεπτών δίπλα στην αποβάθρα.

ο Χαρτης της διαδρομης

Image

Image

Image

Image

Image

Image

“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image

Transalpina (DN67C) είναι το όνομα μιας πολύ συναρπαστικής διαδρομής με εκπληκτική θέα που βρίσκεται στην κεντρική Ρουμανία.
Έχει μήκος 148 km (92 μίλια) και εκτείνεται από το Novaci, μια πόλη στην κομητεία Gorj, στην Oltenia έως το Sebeş, μια πόλη στην κομητεία Alba. Ο δρόμος προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα μαζί με πολύ οδηγικό ενθουσιασμό.
Ο δρόμος κατασκευάστηκε υπό τον βασιλιά Κάρολο Β'. Αυτός είναι ο λόγος που οι Ρουμάνοι ντόπιοι στην περιοχή τον αποκαλούν The King's Road («Drumul Regelui»).
Άνοιξε το 1938, όταν εγκαινιάστηκε από τον βασιλιά Κάρολο Β΄ στο Ποϊάνα Σιμπίου και ξαναχτίστηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τα γερμανικά στρατεύματα, όταν χρειάζονταν δρόμο για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά παρέμεινε απρόσιτο για τους περισσότερους κανονικούς οδηγούς και οχήματα μέχρι πριν λιγα χρονια.
Το 2007 ξεκίνησε τα έργα για τη μετατροπή αυτού του εντυπωσιακού δρόμου σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο (148 χλμ.), επιτρέποντας μια γρήγορη διέλευση μεταξύ Oltenia και Transylvania. Το 2009 ασφαλτοστρώθηκε πλήρως και δόθηκε πλήρως στην κυκλοφορία το 2012. Ο δρόμος ακολουθεί ένα μονοπάτι που έχτισαν οι ρωμαϊκές λεγεώνες κατά τη διάρκεια των πολέμων με τους Δάκες.
Λέγεται ότι είναι ο υψηλότερος ασφαλτοστρωμένος δρόμος της Ρουμανίας, που καταλήγει στα 2.145 μέτρα (7.037 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας από το πέρασμα Urdele.
Λάβετε υπόψη ότι ο δρόμος δεν είναι ανοιχτός όλο το χρόνο. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ο αυτοκινητόδρομος συνήθως κλείνει τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των ύπουλων καταστάσεων οδήγησης που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Ανοίγει από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου (ανάλογα με τον καιρό) και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας (08:00-20:00). Και θυμηθείτε να φέρετε ένα ελαφρύ μπουφάν καθώς ο καιρός στα 2000 μέτρα υψόμετρο μπορεί να είναι απρόβλεπτος και ο αέρας είναι λίγο κρύος ακόμα και στη μέση του καλοκαιριού.

Image

Image

Image

“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Αρχηγός
Αρχηγός
Posts: 1156
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Δρομοι...

Post by korobilis7 »

Image

Ο δρομος του Tianmen Mountain που στα Κινέζικα σημαίνει Ορεινός Δρόμος με στροφές ονομάζεται επίσης Heaven’s Gate ή δρόμος του Δράκου από τους ντόπιους. Είναι ένα πολύ διάσημο και γραφικό μέρος στην Κίνα.
Τοποθετημένος στο Εθνικό Πάρκο Tianmen στην Zhangjiajie, στην επαρχία Χουνάν στη βορειοδυτική Κίνα, ο ορεινός δρόμος Tianmen θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.
Ο δρόμος με τις 99 φουρκέτες της κόλασης, που οδηγούν στην κορυφή του βουνού όπου βρίσκεται το περίφημο σπήλαιο Tianmen, γνωστό και ως η Πύλη του Παραδείσου.
Το υψηλότερο σημείο του δρόμου βρίσκεται στα 1.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το χαμηλότερο στα 200 μέτρα. Η κατασκευή του δρόμου διήρκεσε οκτώ χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2006.
Ο δρομος οδηγει σε 999 σκαλοπάτια, που ονομάζονται σκάλες Tianan (επίσης γνωστά ως Tianti, ή η σκάλα που φτάνει στον ουρανό/ουράνιο), για να ανεβείτε πριν φτάσετε στην κορυφή, όπου βρίσκεται η Πύλη του Ουρανού - μια φυσική αψίδα βράχου που πιστεύεται ότι ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των θεών και των θνητων.
Οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν εδώ για να δουν τα πολυάριθμα φυσικά και τεχνητά θαύματα με τα μάτια τους - τη μυστικιστική αψίδα του Heaven's Gate, τον υπέροχο βουδιστικό ναό Tianshan, το γυάλινο μονοπάτι στην άκρη της αβύσσου και την παρθένα φύση του καταφυγίου.
Αυτός ο ελικοειδής δρόμος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ποδηλάτες, όχι μόνο για το όμορφο τοπίο του, αλλά και για τη συναρπαστική αίσθηση πρόκλησης και περιπέτειας που νιώθει κανείς μόλις κατακτήσει την κορυφή του βουνού!

Image

Image

Image

Image

Image

Image“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

Post Reply