Γιατι καβαλαμε...

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »

Να γιατί η μοναξιά του μηχανόβιου είναι τελικά η καλύτερη φάση!


Στο άκουσμα της λέξης μοναξιά κάποιοι θα πούνε ότι οι μηχανόβιοι δεν είναι μόνοι, ότι έχουν παρέες, κάνουν εκδρομές και πολλά άλλα τέτοια. Μερικοί ίσως θεωρήσουν ότι η λέξη είναι πολύ σκληρή και ότι οι μηχανόβιοι δεν είναι μόνοι τους!

Είναι όμως έτσι;

Όπως και να το κάνουμε ο μηχανόβιος είναι ένα με την μοτοσικλέτα του ή αν θέλετε τη μηχανή του! Είναι ένα ακόμα και όταν έχει συνεπιβάτη! Είναι ένα με τη μηχανή του ακόμα και όταν πηγαίνει εκδρομή με άλλους φίλους με μηχανές, όμως στην πραγματικότητα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι μόνος του αλλά και με τους άλλους μαζί και θα το εξηγήσουμε!


Μηχανή – Κράνος – Απομόνωση! Σκέψεις και ηρεμία! Οδήγηση και σκέψεις! Εκτόνωση και χαλάρωση!

Ακόμα και σύστημα ενδοεπικοινωνίας να έχεις με τον συνεπιβάτη σου η μοτοσικλέτα δεν δίνει ποτέ την αίσθηση της επικοινωνίας, όπως στο αυτοκίνητο. Ακόμα και μουσική να ακούς στο κράνος δεν είναι το ίδιο!

Η μοναξιά του μηχανόβιου είναι γλυκιά και οι περισσότεροι την επιδιώκουν και δεν χρησιμοποιούν ούτε επικοινωνία αλλά ούτε και ηχητικό σύστημα για μουσική στο κράνος! Προτιμούν την ηρεμία του ταξιδιού! Προτιμούν τον ήχο της μοτοσικλέτας τους που τον γνωρίζουν τόσο καλά μέχρι και τον ήχο που βγάζει το τελευταίο γρανάζι του κινητήρα! Προτιμούν να «καθαρίσουν» το μυαλό τους!

Image


Ο συνδυασμός δρόμος, οδήγηση, ήχος μοτοσικλέτας, ίσως και ένα τραγουδάκι να …τριγυρνάει δειλά στο μυαλό θεωρούν ότι είναι η καλύτερη φάση. Η καλύτερη εκτόνωση!

Είναι η ελευθερία που δίνει η μοτοσικλέτα, που δίνει το ταξίδι, ακόμα και όταν πηγαίνεις εκδρομή με την παρέα και πόσο μάλλον όταν ταξιδεύεις μόνος σου είναι η υπερτάτη αίσθηση που ουδείς οδηγός αυτοκινήτου μπορεί να κατανοήσει!

Οι μηχανόβιοι είναι μοναχικοί ταξιδιώτες και φυσικά δεν διστάζουν να καβαλήσουν τη μηχανή τους και να ταξιδέψουν με προορισμό όπου τους βγάλει ο δρόμος!

Οι μηχανόβιοι είναι μοναχικοί ταξιδιώτες μέχρι την πρώτη στάση της εκδρομής με την παρέα.

Η καλύτερη εκτόνωση!


ΠΗΓΗ


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »

Σύμφωνα με έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας μοτοσυκλετών Bennetts, η επιθυμία να οδηγήσει κάποιος μοτοσυκλέτα βρίσκεται στο DNA.
Με τη βοήθεια ψυχολόγου, η μελέτη δείχνει ότι οι μοτοσυκλετιστές έχουν μια γενετική προδιάθεση να ψάχνουν για κάθε τι καινοτόμο, με τη βοήθεια συγκεκριμένου γονιδίου φυσικά, το οποίο δημιουργεί μια τάση για ενστικτώδη, εξερευνητική και για ριψοκίνδυνη συμπεριφορά.

Η έρευνα της Bennetts βρήκε ότι η πλειοψηφία των αναβατών, 85%, γνώρισε τους δύο τροχούς από κάποιο μέλος της οικογένειας, με το 11% να λένε από ένα φίλο και 4% από ένα πιο μακρινό γνωστό, πχ συνάδελφο ή συνεργάτη.
Τα ευρήματα απέδειξαν ότι οι μοτοσυκλετιστές έχουν τον χαρακτήρα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο γονίδιο, με το 72% να είναι πιο ριψοκίνδυνοι, το 71% να βαριέται εύκολα και το 69% να αντιδρά χωρίς ιδιαίτερη δεύτερη σκέψη. Βρέθηκε ακόμη ότι το 68% των μοτοσυκλετιστών μπήκε στη μοτοσυκλέτα από ένα στενό συγγενή, το 9% από θείο-α ή ξάδερφο και το 8% από παππού.
Ο μοτοσυκλετισμός συχνά χαρακτηρίζει ένα άτομο κι αυτό φάνηκε από σχεδόν τα τρία τέταρτα της έρευνας (73%) που παραδέχτηκαν ότι η μηχανή τους καθορίζει ποιοι είναι. Το 62% είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να ζουν χωρίς τη μηχανή τους, και άλλοι αποκάλυψαν ότι θεωρούν τη μηχανή τους σαν μέλος της οικογένειας, (61%) ή ότι λειτουργεί σαν προέκταση της προσωπικότητας τους (70%).

Η ψυχολόγος Donna Dawson είπε για τα ευρήματα: “Οι ψυχολόγοι ξέρουν από μελέτες σε δίδυμα ότι έως και 60% από τον χαρακτήρα κληρονομείται. Ωστόσο το περιβάλλον με τη μορφή της ανατροφής κι ευκαιρίας, έχει επίσης επίδραση. ”
"H έρευνα μας λέει ότι οι μοτοσυκλετιστές μπήκαν στην μοτοσυκλέτα από ένα μέλος της οικογένειας κι όλες οι ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο γονίδιο που έχει σχέση με το χαρακτήρα όπως η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά και η συναισθηματική εξάρτηση του μοτοσυκλετιστή με τη μηχανή του είχαν πολύ θετικές απαντήσεις.”

“Αυτό αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των οικογενειών με μοτοσυκλέτα μεταφέρουν το γονίδιο στους επόμενους, το οποίο μετά ενισχύεται από το περιβάλλον αφού οι μοτοσυκλετιστές γίνονται παράδειγμα και μοιράζονται την αγάπη για τη μηχανή,- είναι σίγουρα «στο αίμα» από αυτό που βλέπω!”

ΠΗΓΗ


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »

Στέργιος Γκόγκος

Ο τρόπος που ταξιδεύουμε σε κάποιον βαθμό καθορίζει το πώς βλέπουμε τον κόσμο, αλλά και το πώς ο κόσμος βλέπει εμάς. Οι άνθρωποι και οι σχέσεις που αναπτύσσουμε μαζί τους είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού.
Για να είμαι ειλικρινής, οι περισσότερες από τις ανοιχτές πόρτες ανήκουν σε εκείνους που έχουν τα λιγότερα. Ίσως να είναι αυτοί που καταλαβαίνουν καλύτερα τι σημαίνει να είσαι γενναιόδωρος.
Τελικά, τα διάσημα μνημεία, οι προορισμοί που «πρέπει να πας» είναι μικρό κομμάτι του ταξιδιού. Άλλες είναι οι αξέχαστες στιγμές, οι πιο δυνατές σε συναίσθημα. Εκεί όπου βλέπεις πως λίγη σημασία έχουν τα υλικά αγαθά αν δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τη ζωή. Πως είναι πολλοί οι άνθρωποι που προσφέρουν χωρίς να θέλουν αντάλλαγμα κι άλλοι τόσοι εκείνοι που ζητούν αντάλλαγμα. Μάθαμε πως ο πλανήτης μας είναι πολύ μικρός και πως οι αποστάσεις είναι σχετικές. Πως ο φόβος είναι μέσα στο μυαλό μας – αλλά δεν είναι κακό να φυλάμε καλά τα μετρητά μας. Κυρίως μάθαμε να δεχόμαστε το διαφορετικό και να το σεβόμαστε. Μάθαμε πως δεν είμαστε ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι.


Γιώργος Αμάραντος

Σε όσους με ρωτούν πόσο ασφαλές είναι να οδηγείς, απαντώ ότι η ασφάλεια ξεκινάει από τον ίδιο τον οδηγό: από το πώς σκέφτεται, τι μοτοσικλέτα οδηγεί, πόση αυτογνωσία έχει. Η γνώση σε σώζει. Όχι ο δρόμος, ούτε η χώρα. Γι’ αυτό η συμβουλή είναι «ονειρέψου ταξίδια με περίσσια θέληση και σχεδίασέ τα με περίσσια λογική


Πολυτίμη Μποζνου

Η μηχανή με εξέλιξε και ως άνθρωπο.
Με δίδαξε ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Μου έμαθε να αξιοποιώ πράγματα και καταστάσεις μέσα από μια άλλη οπτική γωνία. Να απλοποιώ τη ζωή και να ιεραρχώ διαφορετικά τα πράγματα. Να βρίσκω λύσεις άμεσα, προκειμένου να αντεπεξέρχομαι σε δυσκολίες.
Με έκανε πιο δυνατή: είναι ωραίο να ανακαλύπτεις πόση δύναμη έχεις ακόμα μέσα σου, κυρίως όταν είσαι ευάλωτος και εκτεθειμένος σε όλα τα στοιχεία της φύσης.
Μου δίδαξε να παίρνω μαζί μου μόνο ό,τι χρειάζομαι. Να κοιτάζω εκεί που θέλω να πάω και να εστιάζω σε αυτό.
Μέσα από τον κόσμο της μηχανής γνώρισα εξαίρετους ανθρώπους και έκανα δυνατές φιλίες.
Τα ταξίδια κάποιων από αυτούς με ενέπνευσαν να ξεκινήσω να ταξιδεύω μόνη μου.
Το γεγονός ότι είμαι μόνη μου με κάνει να ενσωματώνομαι πιο εύκολα στην κάθε κοινωνία, στον κάθε πολιτισμό. Γιατί, εκτός από τη διαδρομή και τα τοπία, στο τέλος η ανθρώπινη επαφή είναι αυτό που μένει.
Οι άνθρωποι που συναντάς, που θα ζητήσεις μια πληροφορία, που θα σε φιλοξενήσουν και θα σου δώσουν ένα πιάτο φαγητό χωρίς να σε έχουν ξαναδεί στη ζωή τους.
Ταξιδεύοντας με μηχανή, έμαθα ότι ο απλός κόσμος είναι πάρα πολύ καλός, κάτι που είχα ξεχάσει ζώντας σε μεγάλη πόλη.


ΠΗΓΗ


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »

Copy paste του Gournaris Achilleas απο το φατσοβιβλιο


ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ:
Αγόρασα μηχανή για ένα προσωπικό όνειρο. Μια μέρα που θα είμαι πολύ μεγάλος και δεν μπορώ να περπατήσω πια, θα είναι στο γκαράζ μου σαν τρόπαιο των αναμνήσεων μου.
Έχω γνωρίσει ανθρώπους που μου έμαθαν κάτι και μοιράζομαι το ίδιο πνεύμα.
Έγινα μούσκεμα,
Ήμουν κρύος,
Και ζεστάθηκα,
Φοβήθηκα,
Ξέφυγα από την κατεστραμμένη,
Και την σήκωσα ψηλά,
Μερικές φορές γελούσα δυνατά με το κράνος μου.
Έχω μιλήσει στον εαυτό μου χιλιάδες φορές.
Τραγούδησα και ούρλιαξα από χαρά σαν τρελός
Ναι... και μερικές φορές έκλαιγα.
Έχω δει υπέροχα μέρη και είχα αξιομνημόνευτες εμπειρίες.
Συνήθιζα να κάνω καμπύλες για τις οποίες ήμουν περήφανη, μερικές φορές έκανα τρομακτικές καμπύλες.
Σταμάτησα χίλιες φορές για να δω τοπίο.
Μίλησα με τέλειους αγνώστους και ξέχασα τους ανθρώπους που βλέπω κάθε μέρα.
Έβγαινα με τους δαίμονές μου μέσα και πήγα σπίτι με απόλυτη ειρήνη στην καρδιά μου.
Πάντα σκεφτόμουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό γιατί ξέρω ότι η αίσθηση του θάρρους είναι να προχωράς μπροστά ακόμα και όταν νιώθω φόβο.
Κάθε φορά που μπαίνω στο μηχάνημα μου σκέφτομαι πόσο υπέροχο είναι αυτό.
Σταμάτησα να μιλάω με όσους δεν καταλαβαίνουν (απλά δεν καταλαβαίνουν) και έμαθα να επικοινωνώ με άλλους λάτρεις της μοτοσυκλέτας μέσω χειρονομιών.
Ξόδεψα λεφτά δεν είχα και παράτησα πολλά, αλλά όλα αυτά τα πράγματα δεν αξίζουν ούτε μια στιγμή χωρίς τη μηχανή μου.
Δεν είναι τρόπος μεταφοράς ή σιδερένιο κομμάτι με ρόδες, ανήκει στην ψυχή μου, στο μυαλό μου. Αυτό είναι το DNA μου. Αν πέθαινα ποτέ από αυτό το πάθος, θα ήμουν πιο ευτυχισμένος μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο...
Καβαλώντας τη μηχανή..... Μόνο οι άνθρωποι που τους αγαπούν καταλαβαίνουν.
Αγαπώ τους φίλους μου και την υπέροχη χαρά της ζωής τους!
Και η περιπέτεια συνεχίζεται...


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ


Ο Ryuta Kawashima, ο επιστήμονας που δημιούργησε το "Brain Age", ένα δημοφιλές παιχνίδι διανοητικής εκπαίδευσης για το Nintendo DS, ανακάλυψε ότι η οδήγηση μοτοσικλέτας μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία. Ο Kawashima συνεργάστηκε με την Yamaha και το Πανεπιστήμιο Tohoku για να μελετήσει τις επιπτώσεις της οδήγησης μοτοσικλετών στους μεσήλικες άνδρες, διαπιστώνοντας πως: "Σε ένα βολικό και εύκολο περιβάλλον, το ανθρώπινο μυαλό και το σώμα συνηθίζουν να θέτουν χαμηλά τον πήχη. Η οδήγηση μοτοσυκλετών μπορεί να οδηγήσει σε μια έξυπνη γήρανση".

Για τη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν 22 άνδρες 40 και 50 ετών που είχαν άδειες οδήγησης μοτοσικλέτας αλλά δεν είχαν καβαλήσει για τουλάχιστον μια δεκαετία. Οι μισοί υποχρεώθηκαν να οδηγούν μοτοσυκλέτα καθημερινά για δύο μήνες, ενώ στους άλλους μισούς η οδήγηση μοτοσυκλέτας απαγορεύθηκε για το ίδιο διάστημα. Οι δύο ομάδες πέρασαν μια σειρά δοκιμασιών πριν και μετά από αυτήν την περίοδο. "Η ομάδα που οδηγούσε μοτοσικλέτες παρουσίασε υψηλότερες επιδόσεις στις δοκιμές γνωστικής λειτουργίας" δήλωσε ο Kawashima.
Μια δοκιμασία αφορούσε την δυνατότητα της ομάδας να θυμηθεί ένα σύνολο αριθμών σε αντίστροφη σειρά. Οι μοτοσικλετιστές βελτίωσαν τις βαθμολογίες τους κατά περισσότερο από 50% μετά τους δύο μήνες, ενώ οι βαθμολογίες των μη αναβατών μειώθηκαν οριακά. Οι μοτοσικλετιστές επίσης υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη στην εργασία τους και γενικά αισθανόταν "πιο ευτυχισμένοι".

Ο Kawashima διαπίστωσε πως αυτό οφείλεται στο ότι η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας απαιτεί υψηλό επίπεδο εγρήγορσης και γρήγορη επίλυση προβλημάτων, καθώς "ο εγκέφαλος του οδηγού ενεργοποιείται με την οδήγηση μοτοσικλέτας".
Συνεχίζοντας κατέληξε πως, "η ψυχική φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία. Νομίζω ότι κάναμε μια ενδιαφέρουσα έρευνα εδώ, καθώς τα δεδομένα έδειξαν ότι μπορείτε να βελτιώσετε την ψυχική σας κατάσταση, απλά χρησιμοποιώντας την μοτοσυκλέτα στις μετακινήσεις σας".


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »

Ένα βίντεο διαφήμισης που ομως μας αγγίζει



“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »

Να γιατί αυτό που κάνει έναν άντρα …παιδί, είναι η μοτοσικλέτα!

Άρθρο του Δημήτρη Αραβανή

Πολλά πράγματα στη ζωή έρχονται και φεύγουν άλλα όμως μένουν και άλλα σε μεγαλώνουν άλλα πάλι σε κάνουν πιο ώριμο σε γεμίζουν σου φτιάχνουν χαρακτήρα σου διαμορφώνουν την προσωπικότητα. Είναι και κείνα που έρχονται σαν άνεμος άλλοτε σα χάδι και άλλοτε σαν τυφώνας αυτά τα μεγάλα η μικρά που κάνουν το μυαλό να ταξιδεύει να παλεύει με δαίμονες να κάνει παρέα με αγγέλους.

Πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν να βρούνε ερωτήματα αναπάντητα να βρουν λύσεις στα μικρά η μεγάλα προβλήματα στα μυστικά της ζωής. Τι μπορείς να κάνεις με το πιο απλό το πιο δύσκολο και πάλι απ την αρχή και πάλι στο τέλος και χάνεσαι και πλανιέσαι και μεγαλώνεις και μεγαλώνεις και μεγαλώνεις.

Τι να είναι αυτό αλήθεια που μπορεί να κάνει τον χρόνο να σταματήσει για πάντα η έστω για λίγο, πολλές οι λίγες στιγμές η ακόμη να γυρίσει πίσω να σε ξανακάνει παιδί.
Για έναν άντρα ίσως είναι λίγο πιο εύκολο ίσως γιατί ο τρόπος σκέψης του είναι λιγάκι πιο απλός, πιο στρέιτ, πιο ευθύς. Απλοικότερος χωρίς πολλά πολλά να επιβραδύνουν αυτό που θέλει και συνάμα να κάνει αυτό που θέλει η ψυχή του.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν άντρα παιδί να ξεχαστεί στον χρόνο, να αφεθεί, να τον ξαναγυρίσει πίσω στην νιότη, να ξαναζήσει σκιρτήματα να ξαναβρεί τα χρώματα να γευτεί γεύσεις να μυρίσει αρώματα όπως τότε παλιά όταν άφηνε τα πρώτα του κοντά παντελόνια στο σπίτι και αγνοώντας τις φωνές της μάνας ξεκινούσε να βρει τα δικά του νερά τα δικά του λιμάνια.

Τι είναι αυτό τελικά που μπορεί να κάνει έναν άντρα παιδί; Το παιχνίδι. Ίσως η λέξη κλειδί στο κάθε αντρικό μυαλό. Όπως τότε τα πρώτα στρατιωτάκια που γέμιζαν την φαντασία με ήρωες και αργότερα το κυνήγι της μπάλας στην αλάνα με τα άλλα παιδιά και όπως μεγαλώνεις να ψάχνεις τον χρόνο ανάμεσα στα διαβάσματά σου και στο σχολείο να βρεις την ώρα να συναντήσεις τους φίλους να ξεκινήσεις πάλι το παιχνίδι να σταματάς τον χρόνο να κερδίζεις η να χάνεις να περιμένεις την Κυριακή σου τις διακοπές σου τα καλοκαίρια σου αλλά και πάλι ο χρόνος να μη σου φτάνει.

Μεγαλώνεις το σχολείο είναι παρελθόν, σπουδές, φαντάρος και ξαφνικά το παιδί έχει χαθεί. Ψάχνεις απεγνωσμένα να το βρεις αλλά ίσως να μη σε συμφέρει. Το παιδί έχει γίνει άντρας και αυτό είναι καλό. Τα πρώτα δικά σου χρήματα στα χέρια σου δίνουν την δύναμη να προχωρήσεις και καθώς τα χρόνια περνούν φέρνεις στον κόσμο το δικό σου παιδί. Τι δώρο θεέ μου. Μια ανέλπιστη αγαλλίαση για το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Το παιδί σου. Και ξανά αγώνας απ την αρχή οι ανάγκες μεγαλώνουν, ο χρόνος λιγοστεύει, ψάχνεις να βρεις περισσότερο χρόνο για να μπορέσουν να χωρέσουν τα πάντα μέσα. Το πρώτο αυτοκίνητο σε βοηθά και γίνεται το απαραίτητο εργαλείο ώστε να είναι μαζί η οικογένειά σου.

Και ο μικρός στο πίσω κάθισμα να κοιτά στο πίσω τζάμι και να χαζεύει τα άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα. Μπαμπά, μπαμπά κοίτα!!!! Μια μηχανάρα!!! H μικρούλα του φωνή γεμιζει τα αυτιά σουκαι καθώς η μοτοσυκλέτα προσπερνα, βλέπεις τον αναβάτη της να χαιρετάει τον γιό σου όπως κάποτε στα περασμένα χρόνια κάποιος άλλος χαιρετούσε εσένα.

Μοτοσικλέτα, όπως τότε που εσύ ήσουν στην θέση του γιου σου και βλέποντας την αυτήν και τον αναβάτη της κολλούσες το πρόσωπο σου στο τζάμι να μη χάσεις ούτε μια στιγμή το θέαμα που έκανε την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά που την έκανε να θέλει να φτερουγίσει.

Το βλέμμα του μικρού στο κοίταγμα της ξανάφερε το παιδί πίσω το παιδί που είχες κρύψει και που λαχταρούσε να έρθει πάλι πίσω, το παιδί που έκρυβες μέσα σου και έκανε την επιθυμία απαραίτητη προϋπόθεση ζωής για σένα. Ένα νέο μέλος ήδη είχε προστεθεί η καλύτερα ένα παιχνίδι ένα παιχνίδι όμως για μεγάλα παιδιά. Και την είχες πάντα εκεί αστραφτερή και γυαλισμένη και πάντα στην καρδιά σου. Γιατί πάντα εκεί ήταν εσύ το είχες ξεχάσει και σε περίμενε σε περίμενε γιατί πάντα η καρδιά σου ήταν δίτροχη εσύ την είχες αφήσει λιγάκι στο περιθώριο.

Και άρχισες μια στενή σχέση μια σχέση αμοιβαίου πάθους. Τα πρώτα ταξίδια οι βόλτες η προσπάθεια να πείσεις το έτερον ήμισυ να έρθει μαζί σου η ανάγκη να βελτιωθείς σαν οδηγός, οι πρώτες επισκέψεις σε πίστα, τα πρώτα σχολεία ασφαλούς οδήγησης. τα πρώτα ταξίδια στο εξωτερικό μαζί της για να δεις την άλλη μεγάλη αγάπη δίτροχη κι αυτή να γνωρίσεις από κοντά τον μαγικό κόσμο του motogp. Τα χρόνια περνούσαν και αντί να καταλαγιάσει το πάθος φούντωνε περισσότερο και την άλλαξες με κάτι καλύτερο και πάλι εκεί μαζί της συντρόφια στις μοναχικές περιπλανήσεις σου μόνος η με παρέα.

Τι μπορεί να κάνει έναν άντρα παιδί; Ακόμα αναρωτιέσαι;
Τι μπορεί να κάνει στο μυαλό σου τις σκέψεις να χορεύουν την ψυχή σου να φτερουγίζει τον άνεμο να σε χαιδεύει και να σε μαστιγώνει μαζί να κάνεις παρέα με δαίμονες και αγγέλους να αφήνεσαι στα όνειρά σου να μιλάς μόνο με σένα να ταξιδεύεις να ταξιδεύεις.
Κάθε τράβηγμα του γκαζιού σου, κάθε πάτημα του φρένου σου, κάθε κούμπωμα ταχύτητας, κάθε πλάγιασμα μαζί της και κάποια αφηνιασμένα άλογα ανάμεσα στα πόδια σου να περιμένουν την κάθε εντολή σου. Η απαραίτητη στάση για ξεκούραστο βλέμμα των περαστικών ιεροτελεστία της προετοιμασίας άρτια συνυφασμένη με την απριόρι δόση ελευθερίας που γεμίζει το είναι σου.

Και όταν ταξιδεύεις, το δικό σου ταξίδι παρέα μαζί της, να θυμάσαι πάντα… Κάποιοι σε περιμένουν πίσω, κάποιοι που σ αγαπάνε και αγαπάς. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό γιατί τότε όλο αυτό έχει και νόημα και πάνω απ όλα ΖΩΗ. Μπορείς τελικά να σταματήσεις ελάχιστα τον χρόνο μπορείς να συνεχίσεις το παιχνίδι που σταμάτησες κάποτε αλλά να ξέρεις καλά ότι το παιχνίδι είναι ακόμη πιο ευχάριστο όταν παίζεις δίκαια και τίμια με κανόνες και ασφάλεια. Κράνος, μπουφάν, παντελόνι, μπότες, γάντια, γιατί η ζωή είναι μόνο μία και πολύτιμη.

ΠΗΓΗ


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »

Νομιζω πως και αυτο μπαινει στο θεμα...



“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »



“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »



“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: Γιατι καβαλαμε...

Post by korobilis7 »



“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

Post Reply