46ο Rally Dakar,2024

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1348
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: 46ο Rally Dakar,2024

Post by korobilis7 »

Stage 9

Διαδρομή από HAIL > ALULA με 417 χιλιόμετρα να χρονομετρουνται.
Image

Η σημερινή διαδρομή κινούνταν σε όμορφο σκηνικό με βραχώδη οροπέδια.Οι αθλητές όμως έπρεπε να προσέξουν ώστε να πλοηγηθούν σωστά σε αυτό το τεραιν.

Από την αρχή οι Van Beveren,R.Brabec και P.Quintanilla πήραν τα ηνία του αγώνα με τους αναβάτες του Pierer Group, T.Price και Daniel Sanders να τους κυνηγούν.Τα αδέρφια Benavides έχασαν από την αρχή αρκετό χρόνο στην πλοήγηση, μένοντας πίσω, όπως και ο J.Cornejo Florino.
O Ross Branch πάσχιζε να μείνει όσο πιο κοντά στους πρωτοπόρους.
Brabec και Beveren εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση σε μια πολύ καλή μέρα για αυτούς,με τον Γάλλο τελικά να βγαίνει νικητής της ημέρας.
Τρίτος τερμάτισε ο Χιλιανός συναθλητής τους κάνοντας το 1-2-3 για την HONDA.
Ο T.Price ακολούθησε 4ος και ο διεκδικητής, Ross Branch με την HERO του τερμάτισε 5ος, αποτέλεσμα που δεν τον χαροποιει καθώς έμεινε πιο πίσω σε χρόνο στο σύνολο της γενικής βαθμολογίας.
Τα αδέλφια Benavides, Kevin & Luciano πήραν την 6η και 8η θέση αντίστοιχα,με τον Χιλιανό οδηγό της HONDA,J.Cornejo να βγαίνει 7ος και να χάνει έδαφος στην γενική κατάταξη.
O D.Sanders έμεινε ακόμα πιο πισω στην 16η θέση και στην ουσία είναι εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε 67ος σήμερα,σε μια ικανοποιητική μέρα για αυτόν παρά τις δύο τούμπες που είχε
https://www.facebook.com/share/v/8RBSCjT8MipoifMa/

Καθώς έχουν μείνει ακόμα 3 stages,η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Screenshot_2024-01-16-16-40-48-576_com.android.chrome.png
Φωτογραφίες και βίντεο ημέρας
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
FB_IMG_1705438422906.jpg
Image“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1348
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: 46ο Rally Dakar,2024

Post by korobilis7 »

Stage 10

Διαδρομή από ALULA > ALULA (κυκλική) με χρονομετρημενα τα 371 χλμ.

Image


Αυτή η κυκλική διαδρομή γύρω από τους μνημειώδεις βράχους της περιοχής AlUla δεν θα ήταν μια βόλτα αναψυχής.
Μια διαβολική διαδρομή με εμπόδια που θα έδινε στους πιο έξυπνους ανταγωνιστές πολλές ευκαιρίες να εκμεταλλευτούν τις γκάφες των αντιπάλων τους.
Ήταν δεδομένο ότι οι τρείς οδηγοί της HONDA που θα άνοιγαν την διαδρομή θα έπρεπε να μείνουν όσο πιο κοντά στους κορυφαίους χρόνους της ημέρας.
Και αυτό γιατί οι ανταγωνιστές οδηγοί δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες,(μένουν αλλά δύο stages), ώστε να μείνουν κοντά στην διεκδίκηση του φετινού μαραθωνίου.

Με το ξεκίνημα ο Ross Branch πίεσε την HERO του και βρέθηκε στην κορυφή της πίστας.
Αλλά και ο L.Benavides πίεσε την Husqvarna του και βρέθηκε προσωρινά στην τρίτη θέση.
Και οι δύο είχαν αφήσει πιο πίσω τους οδηγούς της HRC.
Όλα αυτά στα πρώτα 150 χλμ , με τον Brabec να ακολουθεί 4ος,τον Cornejo 5os και τον Van Beveren να είναι 9os.
Οι Price, Sanders και K.Benavides δεν έδειχναν ότι θα μπορούσαν να καλύψουν έδαφος καθώς βρίσκονταν στην 7η,12 και 15η θέση αντίστοιχα.
Από τα μέσα περίπου της διαδρομής ο Ricky Brabec επιτέθηκε και πέρασε μπροστά, προβάδισμα που δεν έχασε μέχρι τον τερματισμό, επισφραγίζοντας με αυτή την νίκη την πολύ καλή εμφάνιση στο φετινό DAKAR.
Η νίκη του σε συνάρτηση ότι ο Ross Branch έχανε θέσεις στην υπόλοιπη διαδρομή με αποτέλεσμα να τερματίσει 7ος, καθιστά τον Αμερικανό το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο.Βεβαια στο Dakar rally δεν χαλαρώνεις ποτέ ούτε και επαναπαυεσαι.
Πολύ καλή επίδοση και για τους Cornejo και Van Beveren που και αυτοί ανέβασαν τον ρυθμο τους και τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα, κάνοντας και σήμερα ένα εκπληκτικό 1-2-3 για την HONDA.
Από τους υπόλοιπους αναβάτες - διεκδικητές ο Daniel Sanders έκανε προσπάθεια και στο τέλος ανέβηκε στην 4η θέση,ο L Benavides στην 6η, ο αδερφός του Kevin στην 8η και ο Toby Price στην 10η.
Αξιοσημείωτη επίδοση για τον Ινδό HARITH NOAH που οδήγησε την Sherco του γρήγορα και ήταν στις πρώτες θέσεις της διαδρομής για να τερματίσει στην 5η θέση.Ειναι η καλύτερη του επίδοση σε DAKAR.
Ο Pedro Quintanilla με την άλλη εργοστασιακη Honda έμεινε στην 16η θέση.
Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε 70ος σήμερα.

Πλέον στην γενική ο Ricky Brabec αύξησε την διαφορά του από τον Ross Branch στα 11 περίπου λεπτά.
Τον οδηγό από την Μποτσουάνα πλέον έχουν φτάσει οι άλλοι δύο οδηγοί της HRC, A.Van Beveren και Jose Ignacio Cornejo.
Με δύο Stages να απομένουν η γενική βαθμολογία.
Screenshot_2024-01-17-15-16-14-231_com.android.chrome.png
Φωτογραφίες και βίντεο ημέρας.
Image

Image

Image

Image

Image

Image
stage-9-adrien-van-beveren.jpg
Image

Image

Image

Image
FB_IMG_1705528994927.jpg
Image

“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1348
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: 46ο Rally Dakar,2024

Post by korobilis7 »

Stage 11

Διαδρομή από ALULA > YANBU με 420 χρονομετρημενα χλμ.
Image

Προτελευταία πρόκληση για αναβάτες και μηχανές.
Ο Ricky Brabec ξεκίνησε πρώτος ανοίγοντας την διαδρομή και έχοντας στο νου του ότι είναι μπροστά στην γενική κατα 11 λεπτά και πως θα πάρει και μπόνους χρόνο στον σημερινό του τερματισμό.
Ο Ross Branch θα είχε σήμερα την τελευταία του ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση στο φετινό μαραθώνιο του Dakar.
Με το ξεκίνημα της ημέρας η "Φερράρι της Καλαχάρι" βάλθηκε να τιμήσει το προσονημιο που του έχει αποδοθεί.Χιλιομετρο το χιλιόμετρο άνοιγε την χρονική διαφορά του από τον επικεφαλής της γενικής Brabec.Μέχρι και το 300ο χιλιόμετρο ήταν μπροστά 5' λεπτά από τον ανταγωνιστή του.Ο 6ος εκείνη την ώρα Ricky Brabec έλεγχε όμως την κατάσταση και διατήρησε έναν safe ρυθμό ώστε και να μην ρισκάρει αλλά και να μην χάσει έδαφος στον χρόνο του.Στο τέλος της ημέρας τερμάτισε 2ος διατηρώντας το προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του στην γενική κατάταξη, κάτι που σημαίνει ότι στην αυριανή τελευταία μέρα των 175 χλμ πρέπει να είναι πολύ άτυχος για να χάσει τον φετινό τίτλο του νικητή του DAKAR rally.
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο σταθερός στην απόδοσή του A.Van Beveren.
Oι άλλοι δύο οδηγοί της HONDA,P Quintanilla και J.Ignacio Cornejo τερμάτισαν σήμερα στην 12η και 15η θέση αντίστοιχα με τον δεύτερο να έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αντλία βενζίνης στην CRF του.
Ο Βασίλης Μπούδρος που τρέχει με σπασμένα δάχτυλα από πτώσεις που είχε στην Stage 9, τερμάτισε στην 74η θέση.
https://www.facebook.com/share/v/yfv8Kcj6dxhwEegb/
https://www.facebook.com/share/v/UgfpzT5HvzfjPZWe/

Πλέον έχει απομείνει ένα stage και 175 χρονομετρημενα χλμ για το φετινό μαραθώνιο του rally Dakar.
Η γενική βαθμολογία μετά το τέλος της σημερινής ημέρας.
Screenshot_2024-01-18-17-01-33-117_com.android.chrome.png
Φωτογραφίες και βίντεο ημέρας
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1348
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: 46ο Rally Dakar,2024

Post by korobilis7 »

Stage 12

Διαδρομή από YANBU > YANBU κυκλική με 175 χιλιόμετρα να χρονομετρουνται.
Image


Η σημερινή κυκλική διαδρομή ήταν και ο επίλογος του φετινού μαραθωνίου.Τα μόλις 175 χλμ δεν έδιναν πολλά περιθώρια για ανακατατάξεις στην γενική βαθμολογία των οδηγών.
Την νίκη της ημέρας πήρε ο Kevin Benavides με το ΚΤΜ με δεύτερο τον ομοσταβλο του Toby Price και τρίτο τον L.Benavides με το Husqvarna.O A.Van Beveren πήρε την τέταρτη θέση με τους υπόλοιπους αναβάτες της Honda να παίρνουν,ο μεν Ricky Brabec την έβδομη,ο JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO την 20η και ο P.Quintanilla την 36η.
Μεγάλος νικητής είναι ο Αμερικανός Ricky Brabec,που κατακτά το δεύτερο Rally Dakar στην καριέρα του μετά το 2020.
«Ο πρώτος στόχος στο Ντακάρ είναι πάντα να φτάσω στην ημέρα ανάπαυσης. Μόλις φτάσετε στην ημέρα ανάπαυσης, ο επόμενος στόχος σας είναι να φτάσετε στον τερματισμό. Αν τελειώσεις το Ντακάρ, αυτό είναι μια νίκη. Είναι τρομερό, το Ντακάρ δεν είναι εύκολο.Μόνο λίγα λεπτά έκριναν τη νίκη. Η ουσία είναι ότι δύο μέρες έκαναν τη διαφορά. Χθες οδηγούσα καθαρά με αδρεναλίνη. Ήξερα ότι θα έχανα τη συνολική νίκη αν με κέρδιζε ο Ρος. Η δυσκολία σήμερα ήταν να μην χαθεί η συγκέντρωση. Αλλά τώρα το κατάφερα, έφτασα στη γραμμή τερματισμού και κέρδισα το πιο σκληρό ράλι ερήμου για δεύτερη φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα! Από εδώ και πέρα, ο αριθμός 9 θα είναι ο τυχερός μου αριθμός».
Ο Branch και ο Van Beveren θα ανέβουν επίσης στο βάθρο για πρώτη φορά στην καριέρα τους κατακτώντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τα Honda έχουν κερδίσει 8 από τα 12 stages σε αυτήν την έκδοση του dakar και όλοι οι αναβάτες τους έχουν συνεισφέρει: 3 για τον Nacho Cornejo, 2 για τον Adrien Van Beveren, τον πρόλογο για τον Tosha Schareina καθώς και ένα στάδιο για τον Ricky Brabec και τον Pablo Quintanilla. Η KTM κέρδισε τρία stages με τον περσινό νικητή Kevin Benavides και η HERO δύο με τον Ross Branch.

Ο Βασίλης Μπούδρος με την Husqvarna FR450 Rally της DNA Filters τερμάτισε σήμερα στην 58η θέση.
Στην γενική βαθμολογία των οδηγών κατατάχτηκε στην 78η θέση ,ενώ στην επί μέρους κατηγορία Original by motul πήρε την 17η θέση.Σιγουρα είναι νικητής καθώς ολοκλήρωσε με την "Πνοή" του τον φετινό μαραθώνιο.Θυμιζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Βασίλης έτρεχε με σπασμένο δάχτυλο στο χέρι του.
Συγκινημένος δήλωσε "Ένα παιδί από τη Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου.Πρέπει να ονειρευόμαστε, να κυνηγάμε τις δυσκολίες, να μην τις αποφεύγουμε. Δεν έχει νόημα να πω για τις δυσκολίες που συνάντησα. Το σημαντικό είναι να δίνεις το παράδειγμα σε αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Δεν έχει να κάνει με την θέση που τερματίζεις καθώς το σημαντικό είναι ο τερματισμός. Είμαι στην λίστα όσων τερμάτισαν και όχι όσων εγκατέλειψαν στην δυσκολότερη κατηγορία την Original by Motul, 'την κατηγορία των... άπλυτων' όπως την λέω εγώ. Τα καλύτερα έρχονται, έχουμε το ταξίδι προς την τελετή λήξης. Προχωράμε.”
Πραγματικά ευχαριστούμε τον Βασίλη που τερμάτισε με την Ελληνική σημαία και εκπροσώπησε την Ελλάδα.
Επίσης ήταν αυτός που κάθε βράδυ μας εδεινε την ανταπόκριση του από τον αγώνα και το feeling αυτού.
ΜΠΡΆΒΟ Βασίλη.


Νικητής της κλάσης Original by Motul αναδείχθηκε ο Αυστριακός Tobias Ebster με ΚΤΜ ο οποίος τερμάτισε 20ος στην γενική βαθμολογία.Πολυ καλή επίδοση για τον μικρό Αυστριακό που προέρχονταν από επέμβαση στον ώμο αλλά και στον καρπό πριν τον αγώνα.

Ο Ινδός Harith Noah, αναβάτης της Sherco, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός τη δεύτερη εβδομάδα του αγώνα, ήταν ο ταχύτερος από τους αναβάτες του Rally 2 και έγινε ο πρώτος Ινδός που κέρδισε μια κατηγορία στο Ντακάρ.


Η τελική βαθμολογία των οδηγών στο φετινό μαραθώνιο https://www.dakar.com/en/rankings
Ο πίνακας των δέκα πρώτων
Image

Φωτογραφίες και βίντεο ημέρας
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1348
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: 46ο Rally Dakar,2024

Post by korobilis7 »

65aa3a9e16ce14.31577322.jpg
Rally Dakar 2024: Θριαμβευτική Διπλή Νίκη για τη Honda
Ricky Brabec 1ος και Adrien Van Beveren 3ος

Image

Η διαδρομή σχεδόν 8.000 χιλιομέτρων σε όλη τη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στην Ερυθρά Θάλασσα στο Yanbu, με τον Ricky Brabec της ομάδας Monster Energy Honda Team, να κατακτά με το νέο Honda CRF450 RALLY, την κορυφή του Dakar για δεύτερη φορά, γράφοντας ιστορία ως ο μοναδικός Αμερικανός που το έχει επιτύχει.

Με συνεχείς καλές εμφανίσεις όλη την πρώτη εβδομάδα, ο Ricky Brabec πήρε τα ηνία μετά από μία εξαντλητική 48ωρη, και παρά το μόλις ενός δευτερολέπτου προβάδισμα του Ross Branch στη δεύτερη θέση στο τέλος του έβδομου stage, ο Καλιφορνέζος δεν κοίταξε πίσω και κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο το Dakar, με σχεδόν έντεκα λεπτά διαφορά.

Image

Επιδεικνύοντας ηρεμία καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο 32χρονος, πρόσθεσε ακόμα μια νίκη φτάνοντας συνολικά τις έντεκα στην καριέρα του στο Dakar κατακτώντας την κορυφή στη βαθμολογία του πρώτου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid του 2024.
Στην ένατη προσπάθειά του στο Dakar, ο Γάλλος Adrien Van Beveren βρέθηκε στο βάθρο που του είχε ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, μετά από μια δύσκολη νίκη στο stage της 48ωρης. Με ιδιαίτερη κλίση στις αμμώδεις διαδρομές, βρήκε τον ρυθμό του τη δεύτερη εβδομάδα δίνοντας τεράστια μάχη για το βάθρο με τους Ross Branch και José Ignacio Cornejo. Καταφέρνοντας να αποφύγει τελευταία στιγμή μία καμήλα, και ενώ πάλευε για τη δεύτερη θέση, έφτασε να κατακτήσει την τρίτη θέση του βάθρου.

Image

Ένας από τους δύο Χιλιανούς αναβάτες στην ομάδα Monster Energy Honda Team, ο 'Nacho' Cornejo, είχε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στον διάσημο αγώνα. Από την αρχή, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη και συγκέντρωσε μια σειρά τρομερών νικών στις ειδικές διαδρομές, αγωνιζόμενος επίσης για ένα βάθρο που δεν ήρθε ποτέ. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα με την αντλία καυσίμου δεν τον άφησε να συνεχίσει και η τελική έκτη θέση του δεν αντανακλά το πραγματικά εκπληκτικό επίπεδο απόδοσης που είχε.

Image

Ο συμπατριώτης του, Pablo Quintanilla, έχει έρθει δύο φορές δεύτερος στο Rally Dakar και ως το πιο έμπειρο μέλος της ομάδας επιθυμούσε να μετατρέψει τη δωδέκατη συμμετοχή του σε νίκη. Δυστυχώς για τον θρύλο του Dakar, οι 48ωρες δεν βοήθησαν καθώς ξέμεινε από καύσιμο την πρώτη ημέρα του δύσκολου stage. Παρά την απογοήτευση, συνέχισε τον αγώνα, βοηθώντας τους συναδέλφους του και εξασφαλίζοντας επίσης πολύτιμους πόντους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid 2024.

Image

Με το νέας γενιάς Honda CRF450 RALLY, του οποίου οι δυνατότητες επιβεβαιώθηκαν με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο, η ομάδα Monster Energy Honda έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρώτη της συμμετοχή για το 2024, με τις νίκες στις ειδικές διαδρομές να διαδέχονται η μία την άλλη κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Ο Tosha Schareina άνοιξε τις εκδηλώσεις μιλώντας από την αρχή για νίκη. Ο Nacho Cornejo κατέκτησε τον τίτλο του αναβάτη με τις περισσότερες νίκες, τρεις στον αριθμό, στις ειδικές διαδρομές φέτος. Ο Adrien Van Beveren πρόσθεσε δύο, και οι Pablo Quintanilla και Ricky Brabec πήραν από μία έκαστος, φτάνοντας συνολικά τις επτά.
Η ομάδα θα ξεκουραστεί ώστε να είναι όλοι δυνατοί στο BP Ultimate Rally-Raid στην Πορτογαλία το διάστημα 2 - 7 Απριλίου 2024.

Image

Ruben Faria

Είχαμε έναν στόχο σήμερα και αυτός ήταν να κερδίσουμε το Rally Dakar με τον Ricky. Είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτόν, καθώς έκανε εκπληκτική δουλειά για αυτή τη νίκη σε ένα πραγματικά δύσκολο Dakar. Ο Adrien πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε για να πάρει τη δεύτερη θέση, καθώς μπορούσε να το πετύχει από την αρχή του σημερινού stage. Παρόλο που δεν τα κατάφερε, είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο.
Πριν τρεις μέρες, κατά τη διάρκεια της μάχης για το βάθρο, το πρόβλημα με το καύσιμο για τον Nacho δυστυχώς δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τη μάχη με τον Ricky και τον Adrien. Είχε εντυπωσιακή ταχύτητα και οδηγικές ικανότητες για τις οποίες άξιζε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από την έκτη θέση.
Όταν ο Pablo έμεινε χωρίς καύσιμο κατά τη διάρκεια της 48ωρης, έχασε πολύ χρόνο και έχασε τις πιθανότητες για το βάθρο. Είμαστε χαρούμενοι που τερμάτισε και που είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει τη μοτοσικλέτα του κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας εβδομάδας.
Ο κύριος στόχος μας από την αρχή αυτού του αγώνα ήταν να κερδίσουμε το Rally Dakar. Ξεκινήσαμε με έξι μοτοσικλέτες και καταφέραμε να φέρουμε τέσσερις στο Parc Fermé στο Yanbu. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και είμαι υπερήφανος για όλους.
Τώρα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, καθώς θέλουμε να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα στο Rally Dakar του 2025. Φέτος, πρέπει επίσης να επικεντρωθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid και στον επόμενο αγώνα στην Πορτογαλία και την Ισπανία τον Απρίλιο.

Image

Ricky Brabec – 1η θέση

Ξεκίνησε ωραία η χρονιά με μια νίκη. Δεν ήταν εύκολο, καθώς η διαδρομή ήταν πραγματικά δύσκολη και υπήρχε ανταγωνισμός. Ο Ross και η ομάδα μου μας κράτησαν όλους σε εγρήγορση. Σίγουρα ήταν σκληρή μάχη για όλους. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαστε όλοι εδώ, ασφαλείς και μπορούμε πλέον να πάμε σπίτι. Αυτή η φορά δεν ήταν σαν τις άλλες, καθώς νιώθω ότι αυτή η νίκη αξίζει πιο πολύ γιατί ήταν πολύ πιο δύσκολη. Το 2020, είχαμε μεγάλη διαφορά από την αρχή. Εδώ, νομίζω ότι εγώ και ο Ross περάσαμε τρεις μέρες με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για όλους μας. Νομίζω ότι μεταξύ πρώτου και τρίτου υπάρχουν έντεκα λεπτά ή κάτι τέτοιο, ό,τι πήρε ο Adrien, αλλά ήταν ένας σφιχτός αγώνας και δέκα λεπτά δεν είναι μεγάλη διαφορά εδώ στο Dakar. Είχα δύο καλές μέρες, δύο ευκαιρίες να πάρω καλή ώθηση, αλλά και η ειδική διαδρομή 11 με φόβισε επειδή ήξερα ότι ο Ross ξεκινούσε πίσω μου, 18 λεπτά πίσω, και αν με έπιανε θα ήταν το τέλος. Η ειδική διαδρομή 11 ήταν δύσκολη αλλά παρέμεινα συγκεντρωμένος, έφτασα στον τερματισμό και δεν έχασα πολύ χρόνο, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος γι' αυτό και είμαι πολύ υπερήφανος για όλη την ομάδα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά αυτές τις δύο εβδομάδες. Νομίζω ότι ο αριθμός 9 θα είναι ο τυχερός μου αριθμός από δω και στο εξής.

Image

Image

Adrien Van Beveren – 3η θέση

Μετά τις περσινές δυσκολίες που αντιμετώπισα και τα ατυχήματα, βρίσκομαι επιτέλους στο βάθρο του Dakar και νιώθω πραγματικά πολύ καλά. Πάλεψα μέχρι τέλους και τερμάτισα τρίτος αλλά ο στόχος της μάχης ήταν η νίκη. Πλέον, είμαι πιο κοντά από ποτέ στο να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, να βγω νικητής, και αυτή η θέση στο βάθρο είναι ένα μεγάλο βήμα.

Image

ΠΗΓΗ ( https://mgp.gr/content.aspx?id=47228 )“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1348
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Re: 46ο Rally Dakar,2024

Post by korobilis7 »“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

User avatar
Africa Twin Club Hellas
Administrator
Posts: 239
Joined: 11 Oct 2004 19:24
Location:
Contact:

Re: 46ο Rally Dakar,2024

Post by Africa Twin Club Hellas »Africa Twin Club Hellas

Post Reply