Earth Exlorer's Roads Vol II

Post Reply
User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1349
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Earth Exlorer's Roads Vol II

Post by korobilis7 »

Μετα την μεγαλη επιτυχια που ειχε το Valia Calda Photo Therapy Tours (15-16 November 2014), η Earth-Explorer διοργανωνει το Earth Exlorer's Roads Vol II.
Το africa twin club στηριζει αυτη την προσπαθεια επικοινωνιακα αλλα και με συμμετοχη οποιων ενδιαφερονται.
Απο εδω θα μπορειτε να ενημερωνεστε για το προγραμμα το διημερου.
Το γενικό πλάνο της πρώτης ημέρας (Σάββατο 28 Μαρτίου) έχει ως εξής:

- Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου από την πόλη των Τρικάλων με προορισμό την Καλαμπάκα. Ακολουθούμε την διαδρομή για Μετέωρα και ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφίες στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων.

- Ακολουθούμε την διαδρομή προς Ιωάννινα και στο ύψος του χωριού Παναγία μπαίνουμε στην παλιά εθνική Τρικάλων - Ιωαννίνων (μέσω Κατάρας).

- Ακολουθούμε την διαδρομή προς Μηλια - Κρανια και οδηγούμε μέσα από τα οροπέδια του Μετσόβου αλλά και το εκπληκτικό πέρασμα του δρόμου δίπλα στον μικρό ποταμό που πηγάζει από την λίμνη των πηγών του Αώου.

- Λίγο πριν τα Γρεβενά ακολουθούμε τον δρόμο για Σμίξη - Βασιλίτσα. Ανεβαίνουμε ψηλά, πολύ ψηλά και φτάνουμε στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

- Η Σαμαρίνα ο επόμενος προορισμός μας και στη συνέχεια Φούρκα και Κόνιτσα όπου μετά από 1 περίπου χλμ πολύ ήπιου χωματόδρομου θα βρεθούμε στη χαράδρα του Αώου.

- Συνεχίζουμε προς Αρίστη με τελικό προορισμό το Τσεπέλοβο όπου θα γίνει και η διανυκτέρευσή μας στο ξενοδοχείο "Δρακόλιμνη". (ήδη οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και απομένουν λεπτομέρειες όπως το πόσα αρνιά θα ψήσει από το κοπάδι του. Προβατίνα και μοσχαράκι γάλακτος επίσης δικής του παραγωγής οπότε καταλαβαίνετε πως αυτό από μόνο του αποτελεί μια πρόκληση.....).Επίσης προσπαθούμε να συμπιέσουμε την τιμή προς τα κάτω σε ένα πλήρες πακέτο που θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση - βραδυνό και πρωινό)

To γενικό πλάνο της δεύτερης ημέρας έχει ως εξής:

- Αναχώρηση από το Τσεπέλοβο και πρώτη στάση στο χωριό Βραδέτο, στο χωριό Κουκούλι και στο πασίγνωστο γεφύρι του Κοκκόρη.

- Επόμενη στάση στο χωριό Δίλοφο. Στο συγκεκριμένο χωριό όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου έμεινα άφωνος. Ίσως το ομορφότερο παραδοσιακό χωριό από αυτά που έχω επισκεφθεί. Μοναδική αρχιτεκτονική και πλακόστρωτα καλντερίμια μέσα σε ένα απίστευτο φυσικό περιβάλλον μου έδωσαν την αίσθηση πως μεταφέρθηκα αρκετές δεκαετίες πίσω. Για όσους έχουν πάει καταλαβαίνουν τι εννοώ...

- Στάση στο χωριό Βίτσα για μια πανοραμική θέαση του φαραγγιού του Βίκου.

- Πέρασμα από τον Ελαφότοπο και ακολουθούμε την διαδρομή προς Αρίστη

- Στάση στον Βοϊδομάτη ποταμό με τα κρυστάλλινα και παγωμένα νερά και συνεχίζουμε οδηγώντας στον φιδίσιο δρόμο που οδηγεί προς Μεγάλο Πάπιγκο. Στάση στις Οβίρες

- Στάση στο χωριό Βίκος για μια ακόμη καλύτερη θέαση του φαραγγιού του Βίκου

- Επόμενη στάση ο ποταμός Αώος και το περήφιμο γεφύρι του στην Χαράδρα του Αώου

- Μικρή στάση στο επιβλητικό γεφύρι της Κόνιτσας

- Συνέχεια προς Αετόπετρα Βασιλικό για να γνωρίσουμε τα άγνωστα μονοπάτια της δυτικής Ελλάδας

- Στάση στο χωριό Πωγώνιανη και αν όλα πάνε καλά εκεί θα περιμένει όλους μας μια ευχάριστη έκπληξη

- Κατεβαίνουμε νότια από το επαρχιακό κομμάτι της δυτικής Ελλάδας με τελικό προορισμό την λίμνη των Ιωαννίνων όπου θα είναι και το τέλος του οδοιπορικού.

(Η παραπάνω διαδρομή ενδέχεται να τροποποιηθεί. Αυτό θα γίνει γνωστό μετά την χαρτογράφηση που θα γίνει από εμάς ώστε να διαπιστώσουμε αν θα υπάρχει αρκετός χρόνος)



User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1349
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Post by korobilis7 »




User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1349
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Post by korobilis7 »




Post Reply