Africa Twin πουλήθηκε για 37.000 δολάρια!

Post Reply
User avatar
korobilis7
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα
Posts: 1345
Joined: 12 Mar 2010 23:42
Location:
Contact:

Africa Twin πουλήθηκε για 37.000 δολάρια!

Post by korobilis7 »

Με κυριολεκτικά… 3 χιλιόμετρα στο κοντέρ της και ίσως χωρίς να έχει πάρει ΠΟΤΕ μπροστά, αυτή η Africa Twin πουλήθηκε σε κατάσταση βιτρίνας έναντι αμύθητου ποσού! Θα δίνατε τόσα λεφτά για μια μοτοσυκλέτα 31 ετών;

Image

Η αγορά των συλλεκτικών οχημάτων έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα δικά της «διαμαντάκια» και η συγκεκριμένη Honda Africa Twin που βλέπετε εδώ, μάλλον κερδίζει επάξια την θέση της σε αυτή. Πιο συγκεκριμένα, το παρόν δείγμα πουλήθηκε μόλις εχθές, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Bring a Trailer, στην τιμή των 37.000 δολαρίων! Και όπως ίσως φανταστήκατε ήδη, δεν πρόκειται για μία ακόμα Africa Twin…

Πρόκειται για μια από τις Honda Africa Twin 650 και πιο συγκεκριμένα, φέρουσα τον κωδικό RD03, σηματοδοτώντας παραγωγή μεταξύ του 1988 και του 1989, αν και στην αγγελία αναγράφεται το 1989 ως η ημερομηνία της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με την ιστορία που δημοσιεύθηκε στο Bring a Trailer, η μοτοσυκλέτα αγοράστηκε καινούργια από έναν συλλέκτη στην Ιαπωνία, ενώ στην συνέχεια αγοράστηκε από έναν αντιπρόσωπο στην Washington των ΗΠΑ και παρέμεινε ως έκθεμα στον χώρο του.

Image

Η μοτοσυκλέτα είναι κυριολεκτικά σε «mint condition», όπως θα έλεγαν και οι αγγλομαθείς φίλοι ή σε απλά ελληνικά, σε υπερ-άριστη κατάσταση, με τον πωλητή της να αναφέρει ότι η μοτοσυκλέτα δεν είχε γεμιστεί με καύσιμο αλλά ούτε και πήρε μπροστά -τουλάχιστον κατά τα χρόνια που βρισκόταν στην ιδιοκτησία του, με ανοικτό το ενδεχόμενο να μην έχει πάρει ποτέ μπροστά! Μάλιστα, λέει ότι το 2019, έγινε service στον κινητήρα στο οποίο λιπάνθηκαν οι κύλινδροι και το μοτέρ περιστράφηκε με το χέρι, για να επιβεβαιωθεί η σωστή μηχανική ετοιμότητα του… Το κοντέρ της Africa Twin γράφει μόλις 2,8 χιλιόμετρα!

Image

Η μοτοσυκλέτα τελικά πουλήθηκε εχθές, μετά από δημοπρασία, με τον νέο ιδιοκτήτη της να λαμβάνει εκτός από την ίδια, και τα εργοστασιακά manuals, εγχειρίδια και εργαλεία, αυτοκόλλητα εποχής, μια ανταλλακτική βάση πινακίδας και έναν τίτλο ιδιοκτησίας της Georgia. Και κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε για μια επένδυση που θα κερδίσει σε αξία, σε βάθος χρόνου!
Η αγγελια της δημοπρασιας

ΠΗΓΗ


“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία.

Post Reply