Παμε Ζαρουχλα

Post Reply
User avatar
Africa Twin Club Hellas
Administrator
Posts: 241
Joined: 11 Oct 2004 19:24
Location:
Contact:

Παμε Ζαρουχλα

Post by Africa Twin Club Hellas »

Αποχαιρετουμε τον Σεπτέμβριο και υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο στην γραφικη Ζαρουχλα.
Σαββατοκυριακο 30/9 - 1/10.

Η Ζαρούχλα είναι ορεινό χωριό,χτισμένη σε υψόμετρο 1.020 μέτρων,κοντά στα όρια με το Νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.
Σε ένα μοναδικό τοπίο από πλατάνια, πεύκα, έλατα, ποτάμια και ριάκια, το καταπράσινο χωριό προσφέρεται για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου μέσα στη φύση, και απέχει 175 χιλιομετρα και σε μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.
Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και από τη λίμνη Τσιβλού (13,5 χιλιόμετρα) και από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (22 χιλιόμετρα).
Αξίζει όμως να εξερευνήσετε και το ίδιο το χωριό με τα πολλά πυργόσπιτα, ξεκινώντας από τον Πύργο της Ζαρούχλας ή αλλιώς Πύργος του Ασημάκη Φωτήλα, ο οποίος κατασκευάστηκε πιθανότατα τον 17ο αιώνα και είναι χτισμένος σε οχυρή θέση.
Πέτρινα σπίτια, χτισμένα αλλού πιο ψηλά, αλλού πιο χαμηλά, το κελάρυσμα του ποταμού Κράθι, που πηγάζει από τον Χελμό και διασχίζει το χωριό, ατμοσφαιρικοί ξενώνες, εξορμήσεις στο δάσος, ταβέρνες, cafe-bars και μαγαζιά με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα συνθέτουν το σκηνικό. Ιδανικό ορμητήριο για φυσιολατρικές εξορμήσεις σε τοπία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και για εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.



Θα φιλοξενηθούμε στο Ξενοδοχείο “Στης Έλενας”.
( https://zarouchla.com/ )

Τιμη κατα ατομο σε δικλινο δωματιο 25 ευρω για τα μελη με ισχυ καρτας το 2023.
Τιμη για τα μη μελη στα 30 ευρω.

Ληξη προθεσμιας ενδιαφεροντως για την εκδρομη την Τεταρτη 27/9.
Τηλεφωνο για κρατησεις 6947813306, Γιωργος Τζιμας ή την Τεταρτη 27/9 στην λεσχη.

Τα δωματια ειναι περιορισμενα!


Africa Twin Club Hellas

Post Reply